Canals Nadal
Sinds 1986 maakt de familie Canals Nadal in de DO zone Penedès mousserende wijnen. Deze regio van Provincie Barcelona staat bekend om zijn bubbelwijnen gemaakt van drie verschillende druiven, Parellada, Xarel-lo en Macabeu. De wijngaarden van dit wijnhuis liggen op zand en kalkrijke bodems waar voedingsstoffen schaars zijn. Toch levert dit uitstekende basis op voor de productie van stille wijn. De tweede gisting van dit product volgt op fles, méthode champenoise.
De familie heeft zich in de loop der jaren toegelegd op de productie van een aantal uiteenlopende stijlen: Brut, Brut Reserva, Brut Rosé, Brut Nature Reserva en Brut Nature Grand Reserva. Onder de naam Calderé maken zij een toegankelijke mousserende wijn.
Omdat de wijnmaker zo gedreven is en zichzelf graag uitdagingen stelt, probeert hij elk jaar een nieuw idee uit of met een vernieuwend product te verschijnen. Zo heeft hij het afgelopen jaar nog meer uit zijn wijngaarden en druiven gehaald met de lancering van Vinya del Bessó, een honderd procent Xarel-lo zonder bubbel, een wijn die gastronomisch van aard is en een bijzondere toevoeging biedt in de wijnarrangementen.