Rinomata Cantina Tombacco
‘Vakmanschap en innovatie’, dit zijn de pijlers
van het familiebedrijf Tombacco dat zich vestigde in 1919 in het historisch
dorp Trebaseleghe, nabij Venetië en Treviso.
Deze wijnfamilie met 100 hectare aan wijngaarden is niet alleen innovatief en
zeer kundig, maar heeft ook een duurzame mindset. Het wijnbedrijf is zowel Biologisch
als Vegan gecertificeerd. Naast de beste druivenproductie houden zij zich
dagelijks bezig met milieu-duurzaamheids-strategieën en teeltmethoden die het
meest geschikt zijn voor het lokale terrein en de klimaatvariabiliteit. Zo
wekken zij energie op door zonnepalen, hergebruiken waterbronnen, natuurlijke
behandeling van grond en wijnstok en recyclen zij alles wat aan afval
overblijft tijdens het wijnproductie proces.
Met inmiddels drie wijnhuizen verdeeld over het Italiaanse land, is Rinomata Cantine Tombacco uitgegroeid tot een miljoenen wijnbedrijf. Het hart van traditie en kwaliteit blijft Cantina Tombacco. Al is Anno Domini Vineyards de esthetiek van smaak, design en product innovatie. Volgens Cristian Tombacco vind je hier hun futuristische kant van wijn maken. Terwijl je bij Azienda Agricola Trevisana de meest natuurlijke wijnen treft uit hun portfolio. Een simplistisch en authentiek domein waar inheemse druiven biologisch geteeld worden.
Het staat buiten kijf, deze wijnfamilie wordt gedreven door smaak, mens & milieu voor de productie van Wereldse wijnen!